Ik ben Michiel geursen

Communicatie en invloed hebben. Dat is altijd de rode draad in mijn carrière. Niet zo gek, met communicatiewetenschap in combinatie met politicologie (internationale betrekkingen) als studieachtergrond.

Ik ben een sterke communicator. Iemand die mensen betrekt en verbindt, scherpe analyses maakt en processen en belangen snel doorgrondt. Ik spiegel mensen op hun gedrag en ga lastige onderwerpen niet uit de weg.

Humor is een belangrijke drijfveer voor mij. Lekker als relativering. Zo zet ik dit ook in bij mijn coaching en training. Soms een tikkeltje provocatief, maar altijd doelgericht.

Studie en opleidingen

Na mijn VWO heb ik anderhalf jaar sociaal pedagogische hulpverlening (hbo) gestudeerd. Na de overstap naar communicatiewetenschap kwam in het eerste jaar politicologie op mijn pad. Een interessante combinatie, want ik heb beide studies samengesmolten tot één studie: internationale communicatie.

Tijdens mijn studie was ik actief in de studentenpolitiek. Overigens net als op de middelbare school al. Alles onder het motto: als je ergens iets van vindt, moet je er ook wat aan willen doen.

Ik volg steeds opleidingen die passen bij mijn volgende carrièrestap. Zo ben ik trainer voor medezeggenschap, hbo-docent, gecertificeerd vertrouwenspersoon en gecertificeerd PCM-coach en trainer (in opleiding).

Michiel Geursen | Geursen communicatie

Werkervaring

Na mijn afstuderen aan de Universiteit van Amsterdam ben ik juniordocent en studieadviseur geweest op diezelfde universiteit. Ik begeleidde studenten bij hun stage, gaf verschillende inhoudelijke werkgroepen en was studieadviseur rond de omschakeling naar het bachelor-master-systeem.

Daarna werd ik beleidsadviseur bij de mbo-raad. Eerst met als aandachtsgebied internationalisering, daarna de benchmark mbo.

Vervolgens kwam het trainerschap voor ondernemingsraden op mijn pad. Klanten waren organisaties in onderwijs, bedrijfsleven en zorg en welzijn. Daarnaast gaf ik trainingen in ‘omgaan met klaag, zeur en claimgedrag’. Dit heb ik drie jaar gedaan. Zowel bij de mbo raad als bij het trainingsbureau was ik actief in de medezeggenschap.

De volgende stap was naar het hbo. Daar ben ik vijf jaar docent en coördinator geweest van het studieloopbaanprogramma en de vakken rond sociale vaardigheden binnen een van de instituten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Binnen deze hogeschool kwam de overstap naar een nieuwe uitdaging: woordvoerder van het college van bestuur. Dit heb ik drie jaar gedaan.

Na het onderwijs heb ik nog een jaar bij de gemeente ’s-Hertogenbosch gewerkt als senior communicatieadviseur. En bij de gemeente Gorinchem was ik strategisch communicatieadviseur en woordvoerder van de burgemeester.

Geursen Communicatie

In 2021 maakt ik door het volgen van twee cursussen kennis met het Process Communication Model® (PCM). Dit model voelde als ‘thuiskomen’. Veel dingen vielen op hun plek. En het was de ideale aanvulling op mijn eerdere kennis en vaardigheden. Het gevoel hier meer mee te willen, maakte dat ik in 2022 zowel de coach- als trainersopleiding volgde. En het leidde in februari 2022 ook tot de oprichting van Geursen Communicatie.

Michiel Geursen | Geursen Communicatie

Ik ben geboren in 1978 in Hillegom. Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam woonde ik in Haarlem.

Met mijn man en ons zoontje woon ik in Gorinchem. In mijn vrije tijd ben ik onder andere als vertrouwenspersoon actief binnen Scouting. Ook ben ik bestuurslid bij TheaterHuis Gorinchem.